Marvin de Geest – je past bij mij – week 23

Written by on 5 juni 2022

De uit Arnhem afkomstige Marvin de Geest, heeft zijn hart al op jonge leeftijd verloren aan de Nederlandstalige muziek. Waar het in de kindertijd begon met het meedoen aan playbackshows en dit een vervolg kreeg in de tienerjaren als DJ op feesten en partijen, begon het zingen op 17-jarige leeftijd.

Op een ‘’uit de hand gelopen’’ oudejaarsavond, waar hij de microfoon greep, waren de reacties zo positief, dat hij op ieder navolgend feestje ook de microfoon in handen kreeg om een paar liedjes te zingen. in 2010 werd dan ook besloten om contact op te nemen met Frank van Etten voor het produceren van de eerste single ‘’Ga maar door’’ en  een tweede track op deze single ‘’Kleine Kameraad’’.

Deze eerste single werd zo goed ontvangen door het publiek en de radiostations, dat de eerste serieuze stapjes waren gezet . Om het goede begin een vervolg te geven werden de singles ‘’Liefdesverlangen’’ in 2011 en ‘’Fiesta Accordeon’’ in 2012 opgenomen bij Peter La Haye. Na een aantal jaren van stilte nam hij in 2015 contact op met Frank Verkooyen, om in het zelfde jaar de single op te nemen ‘’Ben zo verliefd op jou’’ in The Boom! Studio. Een eigentijdse cover van het nummer ‘’Not Responsible’’ van Tom Jones.Deze samenwerking zorgde ervoor, dat de draad weer was opgepakt en vanaf dat moment dan ook jaarlijks wordt getekend voor een nieuwe single.  

In 2016 was hier dan ook ‘’Wordt Jij Ooit Van Mij’’. Wederom was er gekozen voor een cover, omdat dit bij de vorige single aardig was aangeslagen. Ditmaal kwam de inspiratie voor een eigentijdse cover van het nummer ‘’Let The Music Play’’ van Barry White. ‘’Wordt Jij Ooit Van Mij’’ werd een (klein) succes voor Marvin. De single creëerde meer bekendheid voor in het land, zowel bij het publiek als bij de  radiostations. Dit kreeg in 2017 een vervolg met de single ‘’Jij Hoort In Mijn Leven’’, in 2018 ‘’Ik Weet Niet Wat Je Doet’’ en in 2019 ‘’Als Zij Naar Me Kijkt’’. Marvin heeft nooit onder stoelen of banken geschoven, dat hij graag wilden samenwerken met Manfred Jongenelis en dat één van zijn wensen is een lied op te nemen speciaal voor zijn dochter, die geboren is in 2018. Beide wensen worden eind 2019 samengevoegd.

Marvin neemt contact op met Manfred Jongenelis en schakelt Diane Theunissen in voor het maken van de tekst & muziek. Hieruit ontstaat de single ‘’Lieve Kleine Meid’’. Door Manfred Jongenelis komt Marvin in contact met Robby Langendorff, van o.a. Smaragd Music. Na een goed gesprek wordt er besloten een samenwerking aan te gaan en de nieuwe single onder Smaragd Music uit te brengen. De nieuwe clip wordt opgenomen door Gerrit Driessen van Driessen Films & Fotografie en ‘’Lieve Kleine Meid’’ is in Maart 2020 klaar, om te laten horen en zien aan het publiek. Marvin is zelf in zijn nopjes met de nieuwe single. ‘’ Dit is de sound waar ik zelf het meeste van hou. Ik hoop dat ‘’Lieve Kleine Meid’’ goed gaat worden ontvangen, zodat we hiermee ook verder kunnen bouwen. De stapjes die ik nu al heb mogen maken, geven mij al een goed gevoel naar de toekomst toe.’’

Bron: marvindegeest.nl/

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist