Over ons

Over ons, waar moet je beginnen. Want de geschiedenis van Radio Oranje Internationaal is lang en zeer bewogen. Waar de roots van de oprichters duidelijk ligt bij de 3 meter, (FM band) waar met veel plezier een plaatje werd gedraaid.

Maar om in Nederland een legaal radiostation te beginnen is een zeer dure aangelegenheid. En dan heb je ook inkomsten nodig. Dus krijg je reclame boodschappen op de radio. Maar tijdens de oprichting van het station was dat een lastige opgave. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. En er was een sponsor die het idee had om zenders in Spanje neer te gaan zetten. De regels zijn daar iets soepeler en niet zo extreem als in Nederland.

En zo verschenen er maar liefst 4 zender met masten aan de Costa Blanca. En waren we daar te horen op de FM. En tevens op het internet. Ook was er een studio in Spanje waar menig bekende artiest op visite kwam voor een interview. De jocks van R.O.I. draaide vanuit Nederland in hun eigen studio. Het waren mooie tijden voor ons en we kijken er met veel plezier op terug.

De “oude”studio in Spanje
Oude Sticker van Oranje met de zender frequenties

De crisis zorgde er jammer genoeg voor dat de sponsor het ook moeilijk kreeg en tja dan ga je bezuinigen. En dat was een klap voor ons station. Want de zenders gingen offline en de studio in Spanje werd afgebroken. Een emotionele tijd voor de medewerkers van R.O.I. Maar het was zo en hoe graag we ook wilden het stopte.

Maar Frits wilde toch graag doorgaan met het station en besloot op het internet door te gaan. En gelukkig maar want het mocht en kon gewoon niet stoppen.

En nu jaren verder is Radio Oranje Internationaal nog steeds een populair internetstation met een gevarieerd aanbod van muziek en programma’s.

We wensen u dan ook veel luisterplezier bij Radio Oranje Internationaal.

Met vriendelijke groet

Frits en LidaRadio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist