Zonzo – Met jou is een fiesta – week 22

Written by on 29 mei 2022

Het zal je maar gebeuren. Je krijgt een telefoontje van één van de bekendste artiestenmanagers van Nederland met de vraag of hij samen met Robby Langendorff van Main Music bij je langs kan komen om te praten over een muzikaal project waar ze iemand voor zoeken. Dat overkwam de talentvolle gipsy jazz gitarist en zanger Zonzo Basily die eigenlijk al z’n hele leven met muziek bezig is. Als kind speelde Zonzo al mee met het befaamde orkest van zijn vader en ooms The Basily Gipsy Band. Op z’n veertiende levensjaar begon hij z’n eigen band The Basily Boys. Naast veel optredens in het land werd hij ook door diverse televisieprogramma’s uitgenodigd. Een hoogtepunt in zijn carrière was een optreden in een uitverkocht Ziggo Dome samen met Gerard Joling. Vanaf dat moment kwam Zonzo ook in de schijnwerpers te staan van manager Benno de Leeuw.

‘Tijdens het bezoek van Benno en Robby bleek dat men op zoek was naar zanger die goed gitaar kon spelen. Daarnaast moest die persoon een mediterraans uiterlijk hebben vanwege de Spaanse klanken die de nieuwe single herbergt. Men dacht dat ik daar de juiste  kandidaat voor was. De mannen lieten op een gegeven moment het door Emile Hartkamp geschreven nummer ‘Met jou is een fiesta’ horen en vroegen wat ik er van vond. Ik was helemaal sprakeloos. Natuurlijk vond ik het een hele eer dat ze mij hiervoor hadden benaderd en wilde graag samenwerken. Dat heeft ondertussen geresulteerd in een contract bij Main Music. Er liggen plannen om minimaal vijf singles op te nemen. De eerste is dus nu een feit. De opnames vonden plaats onder toeziend oog van topproducer John Dirne’, onthult Zonzo.

Daarnaast kunnen er wel eens heel veel deuren voor Zonzo geopend worden. Er liggen talloze leuke plannen op tafel die in de loop van het jaar uitgewerkt worden. Uiteraard blijft Zonzo gewoon actief als studiomuzikant waar hij vooral wordt ingehuurd voor het inspelen van gipsy-gitaarwerk.

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist