Henri van Velzen – De C klasse – Week 49

Written by on 3 december 2023

De nieuwe Radio Oranjeschijf van deze week is er eentje van Henri van Velzen. Het nummer is al eens gezongen door André van Duin en Vader Abraham de alias van Pierre Kartner. Op de C klasse daar mag je klaverjassen en je eigen piepers jassen.

Henri van Velzen, een groot fan van André van Duin, heeft een oud lied van André weer nieuw leven in geblazen. De meeste mensen kennen het lied van Vader Abraham getiteld: ”De C klasse” wel. Een lied met een boodschap voor oudere mensen die naar een bejaardenhuis en of verzorgingstehuis gaan.


Vroeger was het zo dat de mensen met veel geld “De A-Klasse” waren, terwijl mensen die minder te besteden hadden in “De C-Klasse” terecht kwamen. Vader Abraham heeft ooit dit lied bezongen en André van Duin heeft in 1974 hierop een schitterende parodie op gemaakt.


Henri heeft zijn vaste producer Martin Sterken ingeschakeld om de productie hiervan te doen. Martin heeft overigens ook alle andere producties voor Henri gemaakt zoals: “4 vrienden”, ”Bella Balkonia”, “Een vriend is pas een vriend” en diverse andere bekende songs. Hij weet als geen ander hoe een Henri van Velzen lied zou mogen klinken.

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist