William Burg – Ze speelde blue bayou – week 36

Written by on 4 september 2022

De Oranjeschijf van week 36 is een prachtig nummer van William Burg. U hoort hem de hele week op Radio Oranje Internationaal.

Het kan zijn dat als je de titel van de nieuwe single ‘Ze speelde Blue Bayou’ van William Burg hoort je denkt dat dit een hedendaagse bewerking is van de Roy Orbison klassieker ‘Blue Bayou’. Zo gek is dat niet, want de éne na de andere cover wordt tegenwoordig uitgebracht. Het zal dan ook een complete verrassing zijn dat je overgoten wordt met vrolijke klanken en een verhaallijn die je van het begin tot het einde gaat volgen. Omdat William op alle fronten een echte perfectionist is werd er deze keer ook veel aandacht geschonken aan de clip waarin alles tot in detail is uitgewerkt. De beelden hiervan zijn overigens in Valkenburg geschoten.


William: ‘Het is een levenslied waarin heel veel mensen zich in kunnen vinden. Dat weet ik zeker. Ik kreeg het concept aangereikt door mijn kameraad Hans van de Water. Hij heeft me in het verleden vaker verrast met goede ideeën die zijn uitgewerkt. Het onderwerp is echt helemaal te gek. Ik kwam een mooie dame tegen in een kleine bar die voor mij ging dansen. Ze bracht me helemaal tijdens deze rendez vous helemaal in de war. Er ontstond een prachtig avontuur en dansten tot in de morgen op het strand. Maar na die nacht ging alles stuk en verloor ik mijn geluk. Het bleek dat ze niet vrij was, maar een spel met mij speelde…..Producer Manfred Jongenelis heeft werkelijk alle registers opengetrokken en een prachtige draai aan het geheel gegeven. Ik ben ook blij dat een dag na de lancering ik het publiek dat aanwezig is bij mijn uitverkochte concert deze primeur met hen kan delen’.

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist