Radio Oranje Internationaal zoekt DJs

Written by on 1 februari 2023

Radio Oranje Internationaal viert bijna hun 10 jarig jubileum.En dat is toch een hele prestatie want velen houden het niet vol. Het is voor Frits en Lida geen hobby meer, maar een deel van hun leven.

Een radiostation beginnen is simpel op de dag van vandaag maar kost ook enorm veel geld en vrije tijd. Iets wat vaak wordt onderschat. Zeker kun je met een stuk automatisering een hoop doen maar dan nog ben je dagelijks bezig in de studio volgens Frits. De muziek komt niet vanzelf in het systeem terecht en nieuwe tracks helemaal niet. Nee daar gaan heel wat uurtjes in zitten grapt Lida op de achtergrond. Het genre van ROI is gevarieerd. En we draaien de muziek die ze bij de grote stations liever niet laten horen.

Hier in het Noorden zijn we opgegroeid met muziek van eigen bodem en er is altijd wel een geheime zender in de lucht waar je de muziek in je eigen taal kan beluisteren. Mooi man zegt Frits met een lach op zijn gezicht, het is dat de boetes zo hoog zijn anders wisten we het wel… Maar gelukkig zijn we via het internet ook overal te beluisteren. Tja de technieken en de tijden veranderen nu eenmaal. En dan moet je mee of je nu wilt of niet. En we mogen niet klagen bij Radio Oranje want we hebben veel vaste luisteraars en daar doen we het voor. “Frits ook de reacties van de artiesten en bands geven ons alleen maar meer kracht om muziek te draaien.

‘Frits’ Bij Radio Oranje Internationaal draait het om de luisteraars en daarom zijn we altijd op zoek naar programmamakers. DJ’s die het leuk vinden om muziek te draaien voor onze luisteraars en hun te verwennen met een verzoekje. Als Dj ben je geen plaatjesdraaier maar ben je iemand die het leuk vind om mensen te entertainen. Een praatje, info over het nummer en meer. Bij ROI mogen de DJs draaien wat ze willen en vinden we alles wel goed. Pop, rock, blues, oldies of muziek in onze moerstaal. Als jock heb je wat dat betreft keuze genoeg.

We hebben nog ruimte genoeg voor nieuwe DJs, en ze mogen bij ons gratis draaien. En das ook weer mooi meegenomen volgens Lida. Wel is het belangrijk om goeie apparatuur te hebben en voldoende muziek. Ook een stukje betrokkenheid wordt gewaardeerd. Dat heet een teamplayer ‘roept Lida tegen Frits’

Vind jij het leuk om een live programma te maken bij Radio Oranje Internationaal? Neem dan een programma op zodat we een idee krijgen wat je draait en hoe de presentatie is. Maar dat staat allemaal hier uitgelegd.

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist