Radio Oranje Internationaal investeert in de toekomst

Written by on 29 april 2024

Stilstand is achteruit gang en dat weten we bij ROI als geen ander. Dus zal je ook zo nu en dan dingen moeten veranderen. Wat je vooral leert is mensen kennen, mensen met veel passie voor radio. Maar ook veel borstkloppers. Mensen die denken dat de hele wereld om hen draait.

Bijna feest

Radio Oranje Internationaal viert bijna een feestje want we bestaan bijna 10 jaar. Na het stoppen van Oranje.ES is het station overgenomen door Frits en Lida. Want het Oranje geluid mocht niet verloren gaan. In de ES tijd waren we ook op FM te beluisteren in de Costa Brava. Een mooie tijd was dat, en tja een zender in de lucht maakt het een stuk makkelijker om luisteraars te bereiken. Maar wie weet ooit, we blijven hopen.

Ook dat idd

Maar inmiddels hebben we een leuk team bij ROI en daar zijn we trots op. Een tijdje geleden is onze webpagina in een nieuw jasje gestoken en hebben we de huisstijl aangepast. Leuke opvallende banners die we delen op onze socials. Het hoort er allemaal bij, en kan een dagtaak zijn. Maar ook leuk om te doen.

Nieuwe sound

Sinds een paar weken hebben we nieuwe automatisering draaien met AI, want tja je moet nu eenmaal met de tijd mee vinden we. En in het begin was het even wennen, maar nu alles 100% is ingeregeld en geprogrammeerd is werpt het zijn vruchten af. Ook de sound moet goed zijn, en ook daar zijn aanpassingen gemaakt. En we zijn er dan ook trots op dat alles weer klinkt als een belletje.

Artiesten

Steeds meer pluggers en artiesten weten ons te vinden, en dat is natuurlijk super. En daarmee blijven we on top of the game. Want natuurlijk hebben we een gevarieerde non stop programmering, en zijn we niet vies van een lekkere Engelse, Duitse of Nederlandse plaat uit het verleden. Maar ook komen we wekelijks veel nieuwe releases uit, soms is het niet meer bij te houden. 😊. Maar kalm blijven en kop der veur. Maar de dag kent maar 24 uur, en deze zit bij ons elke dag vol met herkenbare muziek maar ook met de nieuwste plaatjes die uit gekomen zijn ( pluggers bedankt ).

Het Oranje Team

Uiteraard moeten we onze programmamakers niet vergeten. Mensen met een passie voor Radio, en van muziek houden. En dat maakt het ook zo leuk! Want elke Jock draait zijn eigen stijl, en heeft ook zijn eigen publiek. En uiteraard draaien onze heren en dames ook graag een verzoekje.. Dat we graag nog een paar extra uren willen opvullen in onze programmering mag duidelijk zijn. Maar de juiste mensen vinden is soms lastig, we vragen meer als alleen plaatjes draaien. En zeker zoeken we team players, die ook dat Oranje gevoel hebben en vasthouden. Maar voorlopig is onze non-stop goed gevuld en de tijd zal het leren. Ken jij of ben jij zo iemand neem dan zeker contact op of kijk eens hier voor meer info.

Uiteraard doen we het allemaal voor onze luisteraars, want zonder hen kun je net zo goed stoppen. En er zijn best veel stations op het internet, maar velen houden het niet vol en gooien al snel de handdoek in de ring. Want je maakt als radiostation een hoop kosten, en plaatjes draaien voor niemand dan alleen jezelf is erg demotiverend. En daar doe je het niet voor.

Dat internetradio nog steeds in de lift zit zien we terug aan het aantal grote zenders die ook op het internet zitten. En ondanks dat ze ook op FM zitten en op DAB of de kabel, streamen ze ook op het interweb. En dat is niet voor niets.  Wel is het radio luisteren veel veranderd in de loop der jaren. Luisteraars worden door de grote jongens gekocht! En om dat allemaal te bekostigen is reclame nodig. Maar het werkt wel en vooral bij de jongeren erg intrek om wat extra geld of een leuke vakantie er aan over te houden. En geef ze eens ongelijk…

Radio Oranje Internationaal draait op eigen kracht, en elke hobby kost nu eenmaal geld. Want het is een leuke hobby vinden we.

Een we willen graag een woordje van dank uitspreken naar al onze trouwe luisteraars. Die elke dag met veel plezier hun internetradio aan hebben staan op ROI. En onze DJ’s extra motiveren met een verzoekje of een berichtje in onze chat.

Want voor u doen we het allemaal en met heel veel plezier uiteraard.

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist