Nelis Heesbeen – Mooie Señorita – week 39

Written by on 25 september 2022

De nieuwe radio Oranjeschijf van week 39 is de hele week bij ons te horen in onze non-stop uren.

Dat het leven niet altijd over rozen gaat heeft Nelis Heesbeen onlangs zelf ervaren. Hij stond op het punt om een nieuwe single uit te brengen. Op een gegeven moment kreeg hij het trieste bericht te horen dat een nicht van hem ongeneeslijk ziek was. Zij is overigens binnen twee weken op 43- jarige leeftijd overleden. Dat heeft een diepe indruk op Nelis gemaakt. Om die reden heeft hij een aantal zaken vooruit geschoten. Gelukkig kreeg hij steun en begrip van z’n fans. Inmiddels is het bijna herfst en omdat het nummer Mooie Señorita in principe een zomers tintje heeft is besloten om deze plaat op vrijdag 23 september 2022 te lanceren. Als je de eerste tonen van de muziekband hoort, is de kans groot dat je deze herkent. Het is namelijk een moderne bewerking van de uit 1983 afkomstige klassieker Kleine Juanita waarmee Jan Verhoeven (†) best wel een hitje in handen had.

Nelis Heesbeen – Mooie Señorita – week 39

Nelis: Ik ben zelf een enorme fan van de muziek die Jan Verhoeven heeft uitgebracht. Ik waardeer die man in alle opzichten en zie hem echt als de vader van het Nederlandse lied. Samen met producer Roy Otters (ANRO Productions) is er een verfrissende 2.0 versie gemaakt die bol staat van vrolijke klanken. Omdat ik ook fan ben van de Robert Pater stijl heeft Roy die ook verwerkt in deze fantastische uptempo single. Alle instrumenten zijn overigens live ingespeeld en dat is te horen ook. Het enigste wat veranderd is, is de titel. De tekst is hetzelfde gebleven. Die is gewoon goed en dan moet je daar afblijven.

De bijna 50-jarige zanger uit Zaltbommel krijgt het steeds drukker met z’n optredens. Volgens hem heeft dat te mede te maken met z’n voorgaande single Oh Zwarte Zigeuner. Deze muziekstijl is geliefd bij de reizigers en met name tijdens de alom bekende communiefeestjes staat zijn agenda boordevol optredens tijdens deze traditionele party’s. Natuurlijk kennen we Nelis ook van een andere kant als evenementenzanger. Daar scoort hij altijd met Overstag, Ik herken jouw gezicht, Ga maar weg en Als een vader opa wordt. Overal waar hij komt worden al zijn liedjes uit volle borst meegezongen en dan niet alleen door de ouderen. Ook de jeugd kent de teksten uit het hoofd. Als Nelis ooit weer een album uitbrengt komen een aantal van deze tracks er zeker op te staan.

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist