Janske – In een woonwagen 2.0 – week 27

Written by on 30 juni 2024

De radio Oranjeschijf van deze week is een nummer van Janske. Het nummer zal voor velen van jullie bekend zijn want in 1986 was deze zangeres 15 jaar oud toen ze dit nummer uitbracht. Nu in 2024 heeft ze het nummer opnieuw opgenomen. En daarmee is deze dame weer terug….. U hoort haar singel de hele week op Radio Oranje Internationaal.

In 1986 nam de toen 15-jarige Janske voor het fameuze Telstar label het liedje ‘In Een Woonwagen’ op welke speciaal voor haar geschreven werd door de legendarische Johnny Hoes. Het groeide niet alleen uit tot het lijflied van Janske, maar van ook van de hele woonwagengemeenschap. Het was de start van een lange carrière waarin Janske o.a. een tijd deel uitmaakte van het bekende Holland Duo met Jan Verhoeven, na het vertrek van Marianne Weber. Inmiddels timmert Janske alweer een tijd als solo zangeres aan de weg.

Steeds kreeg Janske de vraag om haar klassieker ‘In Een Woonwagen’ nieuw leven in te blazen. “Casper Janssen van Hit It! Music stelde me het ook voor en op zijn verzoek ben ik samen met Harald Queens de studio ingedoken voor een gloednieuwe, frisse, 2.0 uptempo versie. Harald Queens heeft een geweldige sound, die zich inmiddels bewezen heeft met hits van artiesten zoals Marco Schuitmaker, Robert Pater en Rudy de Wit. Het klinkt nu vrolijker, en bij optredens is de dansvloer meteen vol. Ik ben erg blij deze nieuwe single” vertelt Janske enthousiast.


Een videoclip zal snel volgen, maar één ding staat vast; Janske is weer terug!!

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist