Henny Thijssen – Zoals De Laatste Keer – Week 37

Written by on 10 september 2023

De nieuwe Radio Oranjeschijf van deze week is een nummer van Henny Thijssen. Zijn singel “zoals de laatste keer” is de hele week te horen in onze non-stop programmering.

Hij werd geboren in een tehuis voor ongehuwde moeders. Met Wolter Dassen begon hij een studio in Oldenzaal. Thijssen zong vanaf de oprichting in 1988 in de rockband East Coast (daarvoor was de naam Whoom) en maakte daarmee het album East Coast en 2 singles. De band stopte in 1990. In 1988 won hij voor Nederland tijdens het uit 24 landen (waaronder de VS, Cuba, Australië) bestaande Wereld Songfestival in Bratislava de publieksprijs en de derde prijs van de vakjury, met het nummer Save our Planet. Later in 1998 heeft Thijssen nog zijn soloalbum Tastbaar gemaakt, waarop onder andere de nummers Vlinder en Passie. Ook schreef en produceerde hij voor diverse buitenlandse rockbands hitnummers.

In 2007 bracht hij na bijna tien jaar weer een nieuwe single uit met de titel Tabbe Tabbe Tab en in 2008 onder andere de hitsingle De nacht is mijn leven, een duet met Henri van Velzen uit Zwolle. Zijn derde single in 2008 Dans nog een keer met mij kwam binnen op de Nederlandse hitlijst Top 100 op plaats 78. Ook bracht Thijssen in 2008 na 10 jaar weer een album met dvd uit getiteld: Levensecht en behaalde Thijssen in 2008 de vierde plaats in de Nederlandse Vakjury Prijs in de categorie Tekstschrijvers. Er zijn ruim duizend geregistreerde liedjes van Henny Thijssen op de markt.

Bron: wikipedia

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist