Gerard Joling – Ga je met me mee – Week 12

Written by on 19 maart 2023

Gerard is geen onbekende zanger voor u waarschijnlijk. En anders heeft u wat gemist van deze grote artiest met zijn witte stalende lach. We hebben deze week als Radio Oranjeschijf een nieuw nummer van deze topper gekozen. En u hoort zijn nummer de hele week in onze non stop programmering voorbij komen.

Gerard Joling – Ga je met me mee – Week 12

Stukje info over Gerard

In 1985 deed hij mee met de Soundmixshow van Henny Huisman. In de finale werd hij derde met het nummer Crying van Don McLean, maar dankzij dit optreden brak hij wel door, want in datzelfde jaar scoorde hij enkele grote hits, waaronder Love is in your eyes en Ticket to the tropics. Het laatste nummer kwam binnen afzienbare tijd op de nummer 1-positie.

In 2018 was hij samen met Gordon te zien als duo-coach in het eerste seizoen van The Voice Senior.[6][7] Zij hadden uiteindelijk de eerste winnaar van het programma, Jimi Bellmartin, in hun team zitten.[8] Daarnaast bracht hij zijn kerstsingle Christmas On The Dance Floor opnieuw uit. Het nummer bereikte de vijfde plaats in de Single Top 100. Verder werkte hij mee aan de single Total loss, een samenwerking met de feestact Snollebollekes.

Vanaf 2019 is Joling te zien in de jury van The Masked Singer op RTL 4. In het programma gaat een geselecteerde groep bekende Nederlanders gemaskerd de zangstrijd met elkaar aan. Ook is Joling aanvoerder van de honderdkoppige jury van All Together Now. In 2019 wordt ook de TrosKompas Oeuvre Award aan hem toegekend. In 2020 brengt Joling een nieuw album uit met Engels- en Nederlandstalige popnummers. Als voorloper hiervan bracht hij, in samenwerking met rapper Poke, de single We gaan raket nu uit. In augustus 2020 maakt Joling zijn terugkeer als coach bij The Voice Senior, ditmaal zal hij als zelfstandige coach te zien zijn in plaats van een duo-coach.[9]

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist