Danny Vera – Pressure Makes Diamonds – week 3

Written by on 14 januari 2024

Deze week hebben we als “album van de week” een prachtig album van Danny Vera. Die met zijn prachtige hit Roller Coaster menig hitlijst beklom tot grote hoogte. Het album staat vol met mooie live opnames die nog maar eens bevestigingen hoe mooi deze artiest kan zingen. U hoort hem op het hele uur afwissend met de Radio Oranjeschijf.

Al ruim twintig jaar gaat hij zijn eigen gang. Opgegroeid met Cash, Orbison en Presley. Samen met zijn vrouw Escha (tourmanager) kiezen ze hun eigen pad. Veel persoonlijke tegenslagen ook. Maar vanuit Middelburg verovert Danny Vera langzaamaan Nederland. Zonder concessies. Onafhankelijk. Een hippie in een maatpak met een vetkuif. Pacifist, vegetarisch, houdt ervan om protestliedjes te schrijven. Op zijn manier. Zijn liefde voor een goed lied is sterker dan de drang naar een radiohit. En toch groeit zijn fanschare gestaag. Die komen voor zijn muziek, niet voor dat ene liedje. En tegenwoordig dus wel volle zalen en een hit. Allemaal op eigen kracht, met zijn eigen muziek. Als een rit in een achtbaan.

De voorlopige kronen op zijn werk:


Het album Pressure Makes Diamonds, opgenomen in de Wisseloord te Hilversum en gemixt door Grammy-winnaar Vance Powell. Een hele serie uitverkochte voorstellingen die op 14 april culmineerde in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. En nu toch ook die hit. Roller Coaster. Van Top Song tot Alarmschijf.


Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist