Gerard Palts – 9 tot 5 – week 9

Written by on 25 februari 2024

De nieuwe Radio Oranjeschijf van week 9 was geen makkelijke keuze. Maar uit alle nieuwe releases van deze week hebben we gekozen voor een nummer van Gerard Palts met een Nederlandse versie van het nummer van Dolly Parton uit de jaren 80. We wensen dan Gerard veel succes met zijn nieuwe singel.

Al jaren bouwt volkszanger Gerard Palts geleidelijk aan zijn muzikale carrière. Zo gooide hij eerder hoge ogen met het nummer ‘Jongen van de Handel’ en kwam hij volop in het nieuws met Stoepfeestje. Nu voegt hij een nieuwe plaat toe aan zijn repertoire: ‘9 tot 5’!


‘9 tot 5’ is de Nederlandse vertaling van de Dolly Parton-klassieker ‘9 to 5’ uit 1980. “Het nummer is al ruim 40 jaar oud en is desondanks nog heel populair. Hierdoor ontstond bij mij het idee om deze track in een Nederlands jasje te steken,” vertelt de Apeldoornse volkszanger over de totstandkoming van de single. Voor de single is Gerard een samenwerking aangegaan met tekstschrijver Hans Louws en producers Joris van Dijk en Michel Clerx (Sonic Solutions). Het resultaat is een onvervalste meezinger met een aanstekende én herkenbare melodie.


Gerard zelf is zeer tevreden met het resultaat: “Ik sta in het land op de meest uiteenlopende feesten en probeer een breed publiek te bedienen. Daarom wilde ik een nummer maken dat voor iedereen erg herkenbaar is en ik ben ervan overtuigd dat dat met ‘9 tot 5’ is gelukt.”

Tagged as

Radio Oranje Internationaal

24 uur per dag de lekkerste hits.

Current track

Title

Artist